Първият човек, имплантиран с чип от компанията Neuralink на Илон Мъск за

...
Първият човек, имплантиран с чип от компанията Neuralink на Илон Мъск за
Коментари Харесай

Експериментът на Мъск: Човекът с имплантиран чип, движи предмети с мисълта си

Първият човек, вграден с чип от компанията Neuralink на Илон Мъск за компютърно-мозъчен интерфейс, се е възстановил след интервенцията и може да движи компютърна мишка единствено с мисъл, разгласи предприемачът в понеделник, съобщи Форбс.

Тази информация демонстрира напредъка на компанията, до момента в който създава технология за възобновяване на изгубени качества като придвижване и зрение и възстановяване на други като памет и просветеност.

" Напредъкът е добър. Няма нежелани странични резултати. Пациентът може да движи курсор единствено с мисълта си “, изясни Илон Мъск.

Тестовете целят пациентът да успее да направи допустимо най-вече " натискания на бутона “ на мишката, написа bTV. Мъск посочи, че голям брой дейности като задържане на бутон, до момента в който курсорът се движи, могат да бъдат основни за отключване на разнообразни дейности на компютър.

Neuralink към момента е в ранните стадии на тестване и разработка. Първите артикули на компанията ще бъдат ориентирани към възобновяване на изгубени функционалности от хора с парализа или зрителни увреждания, сподели Мъск по-рано.

Друга цел е създаването на " телепатия “, която да разреши на хората да употребяват телефон или компютър единствено с мисълта си. Настоящите тествания целят да тестват и това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР